Om u goed en sneller op weg te helpen hebben wij hieronder antwoord gegeven op de meest gestelde vragen.

1. Hoe werkt een GPS tracker?
2. Welke GPS tracker is het meest geschikt voor mij?
3. Welke simkaart heb ik nodig?
4. Wat kan ik allemaal traceren?
5. Hoe zet ik de pincode van de simkaart uit?
6. Wat voor functies heeft een GPS tracker?
7. Wat is GPS?
8. Waar heeft een tracker bereik?
9. Kan een GPS tracker worden gevonden?
10. Krijg hem niet werkbaar of andere vragen.

telefoon locatie producten1. Hoe werkt een GPS tracker?
Een GPS volgsysteem dankt haar werkzaamheid aan het GSM en GPS netwerk. Goed gepositioneerde GPS satellieten circuleren rondom de aarde en zenden voortduren radiogolven met informatie uit. Elke GPS tracker is uitgerust met een GPS ontvanger die deze signalen kan omzetten in coördinaten. Met behulp van het GSM netwerk worden deze coördinaten verzonden naar de eigenaar of beheerder om te bekijken waar het te traceren object zich bevindt.

2. Welke GPS tracker is het meest geschikt voor mij?
Voordat u overgaat tot de koop van een GPS tracker is het van belang dat het te volgen object duidelijk is. Voor het traceren van een persoon of dier zijn immers andere specificaties nodig als het traceren van een voertuig. Om u snel op weg te helpen hebben wij middels de navigatiestructuur een eenvoudig ‘kruimelpad’ gemaakt die leid naar de gewenste GPS tracker per te traceren object. Tevens kunt u de trackers vergelijken aan de hand van de specificaties als accuduur, inbouwmogelijkheden of de functies die het volgsysteem heeft.

3. Welke simkaart heb ik nodig?
Alle GPS trackers met uitzondering van de Tractive halsband worden geleverd zonder simkaart. Een simkaart is nodig om de locatie via het GSM netwerk aan u door te sturen. Wij raden altijd aan om met een prepaid simkaartje te starten en indien nodig bij actief gebruik een bundel of abonnement aan te schaffen. Aangezien de GPS tracker dezelfde protocollen hanteren als een normale telefoon maakt het daarbij niet uit van welke provider gebruik wordt gemaakt. Een dual simkaart wordt afgeraden, een van de twee simkaarten krijgt namelijk voorrang op de andere en kan de werkbaarheid verstoren. Houd er rekening mee dat de simkaart van een normaal formaat dient te zijn.

SIMKAART

4. Wat kan ik allemaal traceren?
U kunt beter afvragen wat u niet kunt traceren. Onze GPS trackers zijn namelijk inzetbaar voor meerdere doeleinden. Denk aan huisdieren, scooter, auto’s, bestelwagens, oldtimers, kampeerwagens, caravans of boten. De mogelijkheden zijn oneindig. We hebben speciale trackers voor de auto, voertuigen, aanhanger en huisdieren. Kiest u voor een mini GPS tracker dan verkopen we daarnaast nog accessoires zoals een accukabel en autolader om de tracker eenvoudig op te laden in de auto.

5. Hoe zet ik de pincode van de simkaart uit?
Voor een goede werking van de GPS tracker is het van belang dat de pincode van de simkaart uitstaat om verbinding te kunnen maken met het GSM netwerk. Een volgsysteem heeft namelijk geen display om de simkaart te ontgrendelen. U kunt de pincode van een simkaart eenvoudig uitzetten door deze in een normale mobiele telefoon te stoppen en vervolgens naar Instellingen -> beveiligingsinstellingen te navigeren. Bij een aantal mobieltjes werkt dit op een andere manier, raadpleeg de handleiding van uw telefoon.

6. Wat voor functies heeft een GPS tracker?
Een GPS tracker staat bekend om het kunnen lokaliseren van zijn actuele locatie. De tijden dat trackers enkel deze functie vervulden zijn allang verleden tijd. Vandaag de dag kunnen GPS trackers tevens alarmeren bij het verlaten van een in te stellen safe zone, snelheidsovertredingen melden, SOS meldingen versturen of meeluisteren met hun omgeving. Tevens zijn de meeste systemen uitgerust met een zogeheten low battery alert. Bij elk product staan de mogelijkheden en functies beschreven in de productomschrijving, zodat u de trackers goed kunt vergelijken en een goede keuze kunt maken.

7. Wat is GPS?gps
GPS staat voor Global Positioning System. In een GPS Tracker zit een GPS- en een GSM-module. Met de GPS-module (ook wel GPS-ontvanger genoemd) worden signalen van satellieten ontvangen. De GPS-ontvanger combineert de afstand tot de satelliet met de informatie over de plaats van de satelliet. Hiermee kan de GPS-ontvanger coördinaten berekenen waar een persoon of object zich bevindt. Hoe meer GPS satellieten een GPS tracker ontvangt, hoe nauwkeuriger de plaatsbepaling is.

Het Global Positioning System (GPS) is een systeem dat over de hele wereld via een satelliet locatie- en tijdinformatie geeft. GPS werkt en wordt beheerd onder de exclusieve verantwoordelijkheid van de US overheid, die verantwoordelijk is voor de beschikbaarheid en nauwkeurigheid. Elke wijziging in beschikbaarheid en nauwkeurigheid van het GPS System kan de werking van een GPS-ontvanger beïnvloeden. Omgevingsomstandigheden kunnen de werking van een GPS-ontvanger ook beïnvloeden.

8. Waar heeft een tracker bereik?
De bereikbaarheid van een tracker wordt onderverdeeld in het bereik met het GSM netwerk en GPS netwerk. Het GSM netwerk is doorgaans geen probleem, de tracker is in verbinding met het GSM netwerk waar een normale mobiele telefoon dat ook is. De verbinding met het GPS netwerk is iets gevoeliger, wanneer er geen GPS signaal meer in de ruimte is kan de locatie onmogelijk bepaald worden. Voornamelijk metalen en beton verstoren de GPS signalen. Binnenshuis, geplaatst tussen metalen en in bijvoorbeeld een ondergrondse parkeergarage kan dit het geval zijn. In de meeste loodsen, schuurtje of twee onder een kap garages is doorgaans bereik mogelijk. Evenals binnenshuis bij een raam. Hieronder vind u een plaatje voor de beste locaties van plaatsing in een voertuig.
waar-inbouwen
9. Kan een GPS tracker worden gevonden?
Net als andere goederen kan ook een GPS tracker worden gevonden. Het is daarom van belang dit systeem goed te verstoppen of in te bouwen in voertuigen of andere duurzame goederen. Hierbij dient weliswaar rekening te moeten worden gehouden met de verbinding van het GPS netwerk. Test daarom na het inbouwen of verstoppen altijd goed of de locatie correct kan worden opgevraagd.

10. Krijg hem niet werkbaar of andere vragen.
Bij GPS-tracer.nl spannen wij ons in om de tracker naar wens te laten functioneren. Lees de bijgeleverde handleiding goed door aangezien de meeste vragen hierin staan beschreven. Mocht u er niet helemaal uitkomen of andere vragen hebben? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij reageren op werkdagen binnen 24 uur, maar vaak al eerder!